Calendar 2016

Calendar 2016, versiunea romana.

Calendar 2016 care prezinta zilele saptamanii si data in care cad ele. Cu toate ca orice dispozitiv electronic are si functia de calendar, afisand data exacta, totusi calendarele clasice, cele sub forma unui tabel au calitatea de a nu se “deregla” asa ca intotdeauna sunt binevenite si foarte precise. Calendarul anului 2016 incepe saptamana, ca de obisei din ziua de luni, in comparatie cu un calendar 2016 al unor state, care incep saptamana cu ziua de Duminica. In ambele versiuni de calendar 2016 ziua coincide cu data, doar ca saptamanile  la inceputul si sfarsitul lor, nu vor coincide.

Mai jos aveti un Calendar 2016, care se poate descarca, sau se poate vizualiza pe orice dispozitiv.

 

Calendar 2016

Calendar 2016 in limba romana.

Calendarul este un sistem de organizare a zilelor, in scop social, religios, comercial sau administrativ. Lucrul acesta se realizeaza prin impartirea timpului in zile, saptamani, luni si ani. Data este o destinatie specifica in cadrul calendarului.
In istorie, un calendar avea in centrul sau soarele si luna, cele mai popuare perioade de timp, fiind astfel anul si luna calendaristica.
Calendarul astronomic se bazeaza pe observarea miscarilor corpurilor ceresti, a soarelui si a lunii.

Din punct de vedere calendaristic, in decursul unui an, au loc doua evenimente, care ar parea ca pot modifica structura calendarului, e vorba despre treecerea de la ora de iarna, in luna Martie, cand ziua respectiva are doar 23 de ora, precum si trecerea de la ora de vara, cand ziua raspectiva are 25 de ore. Cu toate acestea, un an calendaristic va insuma 365 de zile, sau 52 de saptamani, iar din patru in patru ani, 366 de zile (anul bisect) cand luna februarie mai primeste o zi, ziua de 29 februarie.
Calendarul aritmetic se bazeaza pe un set strict de reguli, in care ziua se calculeaza cu o precizie matematica, dupa masurari exacte, cu instrumente precise de masurare a timpului, cum ar fi ceasul atomic. Ceasul Atomic are o precizie extrema, el fiind reperul atunci cand se stabileste ora exacta, dupa care se trece de la o zi la alta, de la o luna la alta, din punct de vedere aritmetic.
Dezavantajul calendarului aritmetic e ca nu coincide mereu cu calendarul astronomic, care poate varia, dupa miscarea de rotatie a pamantului. Oricum, diferentele, dupa indreptarea calendarului, sunt infime. Dupa continutul si scopul calendarului, mai poate fi vorba si de Calendarul Civil, Calendarul Religios, (dintre care cel mai cautat este cel de tip calendar ortodox), sau alte tipuri de Calendare, sub forma unui amlanah, cuprinzand diferite informatii pentru fiecare zi: de la informatii cu caracter istoric, practic, cultural, sau chiar umoristic.

Calendar 2016 pentru stabilirea unor intalniri importante, in anul 2016, pentru programarea concediilor, pentru asteptarea weekendurilor si pentru stabilirea unor evenimente importante in anul 2016 dar si pentru informatile de zi cu zi, cea mai populara fiind: Ce data este azi?