Cum se stabilieste ora exacta pe glob

Atunci cand auzim de Jaeger-LeCoultre ne gandim la rafinament, eleganta si performanta pana la cel mai inalt nivel toate reunite sub forma ceasurilor populare in intreaga lume. Persoana care detine un astfel de ceas este un mandru posesor al evolutiei de atatia ani ai acestei marci care a dus domeniul ceasornicariei la un nivel de rafinament si eleganta extraordinar.

Considerate in intreaga lume unele dintre cele mai sofisiticate si inovative ceasuri, acestea au castigat popularitate in randul iubitorilor de eleganta si frumos iar istoria ce se ascunde in spatele acestor accesorii este una ce pare intiparita in fiecare model ce a fost lansat.

Antoine LeCoultre decide sa infiinteze o mica ceasornicarie dupa ce reuseste sa inventeze o masina ce putea taia pinionii pentru ceas din otel. In micul oras Le Sentier din Elvetia, pe un pamant ce il detinea de la strabunicii sai, Antoine isi stabilise un obiectiv maret pentru care pusese la bataie toate resursele de care dispunea. Isi propusese sa realizeze ceasurile cele mai bune pe care lumea de acolo le vazuse.

Antoine incepe sa scrie istorie in anul 1884 cand prezinta primul produs ce putea fi utilizat la masurarea micronilor. In acelasi atelier, in anul 1887 o noua etapa in industria ceasurilor a fost masrcata. LeCoultre a descoperit un sistem ce permitea eliminarea cheitei care pana atunci era indispensabila in fixarea ceasurilor.

In cadrul Expozitiei Universale ce a avut loc la Londra, Antoine este premiat pentru ce a prezentat la nivel de piese de schimb, process de fabricatie dar si pentru cronometrul din aur. La intoarcerea din Londra, fiul sau, Elie, decide ca vrea sa intre in afacerea de familie iar, la 16 ani contribuie atat de mult la dezvoltarea ei, incat LeCoultre devine unul dintre cele mai cunoscute marci in Elvetia.

In anul 1866, atelierul intra in posesia unei masini cu abur ce ii permite sa reuneasca toti ceasornicarii. Cu numele de LeCoultre&Cie, compania devine prima din Vallee de Joux. Antoine si Elie LeCoultre angajeaza mai mult de 500 de ceasornicari si, pana in anul 1870, revolutioneaza aceasta industrie. Cu 350 de calibre diferite, 128 fiind cronograme si 99 detinand minutare, ei scriu o pagina importanta in aceasta istorie.

In urmatorii 30 de ani, LeCoultre & Cie produce aproape toate piesele mobile pentru cine era la acea vreme un important nume in ceasornicarie – Patek Philippe.

globe-series-3-1425556-639x478Dupa razboiul Franco Prusian, un ceasornicar pe nume Edmond Jaeger decide sa paraseasca locurile natale din Alsacia pentru a-si deschide un magazin in Paris. In anul 1903, Edgar, acum un ceasornicar la Marina Franceza, poarta o discutie cu producatorii elvetieni pentru ca acestia sa produca un mechanism foarte fin pe care el il inventase. Jacques-David LeCoultre, fiul lui Elie, responsabil de productie accepta provocarea si creeaza cel mai mic ceas de buzunar din intreaga lume.

Dupa acest succes, intre compania LeCoultre si Edmond Jaeger s-a legat o stransa relatie. Au comunicat si interactionat de-a lungul anilor, iar in anul 1937 a luat nastere Jaeger-LeCoultre care s-a bucurat de un succes incredibil si a carui amprenta in industria ceasurilor va ramane una puternica.