Ora Exacta in Romania


In Romania, Ora Exacta este data de pozitionarea longitudinala geografica a capitalei Bucuresti, dinerenta fata de GMT, fiind de plus 2 ore. Ora exacta in Romania, este aceeasi in interiorul granitelor sale, ceasul indicand aceasi unitate de timp.

Romania face parte din Europa de Est, unde fusul orar reprezinta UTC + 2. Datorita fusilui orar, Ora Exacta din Romania, va fi identica cu Ora Exacta din: Bulgaria, Ucraina, Estonia, Finlanda, Grecia, Moldova, Turcia, Latvia, Lituania, Cipru, Siria, Libia, Egipt.

In sistem national, ora exacta este prezentata pe toate mijloacele mass media, in special cele dedicate stirilor, care ofera un buletin informativ la fiecare ora exacta.

Pentru cei mai in varsta, cel mai popular mod de a afla cat este ora, era radioul, prin arhicunoscuta expresie: “Aici Bucuresti, Radio Romania Actualitati, Ora exacta…

Ora Exacta din Romania

Ora Exacta din Romania

Ora exacta din Romania, are o importanta deosebita, deoarece, la ea se raporteaza tot ce e programabil in aceasta tare: de la orarele institutiilor sau a centrelor comerciale, pana la programul mijloacelor de transport.

In functie de sezonul anual in care ne aflam, putem avea ora de vara sau ora de iarna, ora reprezentand modul in care omul se raporteaza la ziua astronomica, ce difera de la anotimp la anotimp, de la vara la iarna, cand fie ziua, fie noaptea, predomina in intervalului de 24 de ore.

Ora exacta a Romaniei, nu doar factor de indentitate nationala, ci si un instrument de a scrie istoria Romaniei peste veacuri, a ramas ca o coodronata care ne ghideaza viata de zi cu zi, activitatile importante sau mai putin importante, timpul petrecut alturi de cei dragi, dar si clipele de fericire, deosebite din viata noastra.